Pàgines

diumenge, 26 de gener del 2014

El projecte Rosie

Graeme Simsion
La Campana
Barcelona, 2013
ISBN: 978-84-96735-91-0

Comentari


Des de ja fa un temps s’ha intentat explicar l’amor com un seguit de fenòmens bioquímics però, malgrat tot, aquest continua sent un misteri. La passió i els sentiments són difícils de racionalitzar i si algú intenta fer-ho pot fer-se un bon embolic. O potser no: Simsion en fa una paròdia que ens dibuixarà un somriure als llavis durant tota la lectura d’”El projecte Rosie”.
En Don és un home que segueix regles legals, ètiques i socials perquè la seva ment no li permet tenir sentiments. Ha de racionalitzar-ho tot cercant el punt òptim del seu comportament. Un dia descobreix que l’amor i la parella fan més felices les persones i decideix emprendre el projecte de cercar la seva mitja taronja. Amb aquest punt de partida podem imaginar-nos que es poden donar moltes situacions còmiques però la imaginació de l’autor és desbordant.
Sorprenent en cada escenari i divertit en cada situació, el protagonista haurà d’enfrontar una vegada i una altra el seu esquema mental al d’un món dirigit pels sentiments. I és que el comportament de les persones no és una mera recerca de l’eficiència: els mercats financers varen creure’s aquest principi i així han acabat.
Podem classificar aquest llibre de moltes maneres però jo el definiria com un al•legat en favor de l’esperit de superació i una demostració de la importància cada vegada major de l’educació afectiva i emocional. Llibre distret, àgilment escrit i amb un ritme narratiu que ens abocarà a una lectura ràpida.
Per cert, Sony ha adquirit els drets per dur-la al cinema i serà millor haver llegit la novel•la abans de veure la versió produïda pel setè art.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada